Verzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Lees verder: Verzamelen moet je leren!!

V-Tech Laser 310 - Scheidegger Instituut computercursus 1984

Scheidegger Instituut computercursus met een Laser 310

Bij Scheidegger opleidingen kon je al in 1984 een computer cusus volgen. ik denk dat het wel een pionier is geweest op het gebeid thuis computer scholing. Scheidegger had een uitgebreide pakket, waar je enkel nog een Televisie nodig hebt om de computer op aan te sluiten.  De hele set werd in een mooie grote koffer op geborgen. De focus ligt op een beetje programmeer taal Basic en omgaan met een computer.

V tech laser 310 computer cassette V tech laser 301 6V tech laser 301 3

Lees meer: V-Tech Laser 310 - Scheidegger Instituut computercursus 1984

Philips in2it - kleurrijke handhelds voor de jonge dames

Toen Philips deze In2it spelcomputer of misschien wel beter gezegd de personel PDA/handheld voor de jonge dames deed ontwikkelen. Hadden ze gelukkig genoeg lef om er een kleurrijke in2it computer van te maken. In tussen weten we ook wel beter en dat er geen 100 Philips in2it handhelds zijn gemaakt. Maar eerder 1000 van deze computers zijn geproduceerd en gelukkig maar... want je ziet ze geregeld voorbij komen in diverse kleuren en verschillende vormen van de beschermingsattribute.

in2it Mieko Kusano

Foto geleend van Mieko Kusano - impactmania

Lees meer: Philips in2it - kleurrijke handhelds voor de jonge dames

Madelman, action figure

Actie figuren uit het speelgoed verleden, gemaakt tussen 1968 t/m 1983, door Industrias Plásticas Madel in Spanje.madel[1]

De echt "Madelman" was volledig Spaanse ontwikkeld en was een mijlpaal op speelgoed gebeid, zowel binnen als buiten Spanje. Bij de vervaardiging en het ontwerp van de zogenaamde "action figures": had ze veel aandacht op details, waaronder meerdere gewrichten, volledig gekleed en met accessoires van hoge kwaliteit. In de 70er jaren was dit een revolutie op speelgoed gebeid. Tot vandaag de dag, zijn het nog steeds prachtige figuren om te zien, de poppen werden met veel aandacht en gevoeld ontwikkeld en gemaakt.

Lees meer: Madelman, action figure

BraveStarr, action figures

De ondekking van Kerium, een zeldzaam en magische kristal. Brengt een oneindig aantal WantedSWalkerkolonisten van uit alle hoeken van het universum naar de planeet New Texas. Sommige kolonisten waren goed en eerlijk. Andere waren weer niet te vertrouwen, maar geen van hun was zo kwaadaardig als Tex Hex de leider van de Carrion Bunch. Hex probeerde alles op alles, om de mineraal winning te controleren in New Texas. Er was een persoon die dit plan kon dwarsbomen: BraveStarr. Als er gevaar was riep BraveStarr de power op van zijn dierlijke krachten om zo het gevaar te overwinnen. Hij had de kracht van een beer, de snelheid van poema, de ogen van een adelaar en de oren van een wolf. BraveStarr woonde in Fort Kerium met zijn paard Thirty-thirty, deze kon zich transformeren in een mensachtig wezen en vocht mee tegen de Carrion Bunch bende.

Lees meer: BraveStarr, action figures

Super Pixel Bros.: Mario spelen in 64 pixels

We kwamen bij Conrad, dit artikel tegen over hoe je zelf een Mario spelcomputer kunt maken. We moeten zeggen complimenten voor de bedenker......In de tijd van knisperend scherpe, oogverblindende HD-graphics gaan we terug naar die oude, vertrouwde pixels die je op de vingers van 2 handen kunt tellen. Ene Brad Slattery bracht de misschien wel populairste game aller tijden – Super Mario Bros. uit 1985 – terug naar 8 bij 8 pixels. 64 pixels in totaal dus, voor het hele scherm. Ter vergelijking: tegenwoordig ‘doet’ het scherm van je mobieltje al zo’n slordige 326 pixels. Per inch, wel te verstaan! En jij kan dit thuis nabouwen, want het hele project is open source.

Je hebt ook helemaal niet veel pixels nodig om een leuk spel te maken. Dat weten we al sinds de tijd van de originele Atari. Er zullen vast nog wel wat mannen zijn die vroeger op hun MSX of Commodore 64 hebben lopen prutsen in BASIC. Zelf games maken, dat was cool. En ze zagen er nog best aardig uit ook. Maar toen kwamen de Amiga, de pc en de spelconsoles met hun geweldige graphics… daar konden we met geen mogelijkheid tegenop! Nu zijn we allemaal ouder, dikker (misschien al wel kaler), maar ook wijzer. En denken we: less = more!

Lees meer: Super Pixel Bros.: Mario spelen in 64 pixels