V-Tech Laser 310 - Scheidegger Instituut computercursus 1984

Scheidegger Instituut computercursus met een Laser 310

Bij Scheidegger opleidingen kon je al in 1984 een computer cusus volgen. ik denk dat het wel een pionier is geweest op het gebeid thuis computer scholing. Scheidegger had een uitgebreide pakket, waar je enkel nog een Televisie nodig hebt om de computer op aan te sluiten.  De hele set werd in een mooie grote koffer op geborgen. De focus ligt op een beetje programmeer taal Basic en omgaan met een computer.

V tech laser 310 computer cassette V tech laser 301 6V tech laser 301 3

Lees meer: V-Tech Laser 310 - Scheidegger Instituut computercursus 1984

Sony Portable CD-i Player - The intelligent discman

In 1985 startten de gesprekken tussen Philips, Sony en Matsushita voor het oprichten van een gezamenlijk multimediaplatform wat een concurrent zouSony intelligent Discman cd-i Portable player worden van de ook in deze tijd opkomende cd-rom-standaard. In 1986 werd de standaard cd-i grotendeels door Philips vastgelegd in het zogeheten "Green Book", op dezelfde wijze als hoe de audio-cd-standaard is vastgelegd in het "Red Book". Matsushita en Sony waren het echter niet eens met Philips en stapten beiden uit het cd-i-project. Het platform werd gelanceerd in 1991. Van de betrokkenheid van Sony en Matsushita in het cd-i-project zijn nog tekenen zichtbaar als het door Sony gedirigeerde Jigsaw-spel en de draagbare cd-i-speler van Sony genaamd "Intelligent Discman".

De Sony "Intelligent Discman"

is een moeilijk te vinden CD-i speler, iedere niet Philips CDi speler is al een uitdaging om te vinden en de kans om in Europa een Sony te vinden is klein.

Lees meer: Sony Portable CD-i Player - The intelligent discman

4de & 5de generatie (Compact Disk) spelcomputers

Met de komst van de 16 bit spellen, steeg ook de vraag naar grotere opslagmediums voor de games. De gebruikelijke spel-cartridges,CD-base spelcomputers die Nintendo en Sega gebruikte voor het distributie van hun games, liepen tegen hun max aan. Enerzijds door de beperkte opslag capaciteit en anderzijds liepen de kosten van de cartridge flink op naar mate er meer geheugen nodig was.

In de 90er jaren, heeft zich een opmerkelijke verschuiving plaats gevonden in het medium, dat werd gebruikt voor het opslaan van games. Men is van cartridges overgestapt op de Compact Discs. Wat dit betekend voor de games was dat er meer mogelijkheden ontstonden. Om bijvoorbeeld van 2D-graphics, over te gaan naar 3D spellen of gebruikt te maken van Full Motion video beelden in spellen.

De eerste echte standalone CD-base console werd gelanceerd door Philips (1991) - de CD-i. in het zelfde jaar kwam Sega ook uit met een Add-on uit voor de Mega Drive spelcomputer en twee jaar eerder in 1989 had Nec al een Add-on ontwikkel voor zijn PC Engine.

Maar welke systemen waren er nog meer….. 

Lees meer: 4de & 5de generatie (Compact Disk) spelcomputers

Ik wil iets aparts hebben!!

De volgende video-game-gerelateerde items zijn zo zeldzaam, dat je ze waarschijnlijk nog nooits gezien of van gehoord hebt. Ze zijn echt en er bestaan er maar een handvol van in de wereld.
In Theorie zou je ze nooits bezitten, als gevolg van rariteit en ze eigelijk nutteloos. Wat meteen de grootste probleem is, je vriend(in) zal het nooits goedkeuren om geld uit te geven aan deze speeltjes.
Kijken en dromen is ook al een hele ervaring en misschien heb je geluk en kun je eentje op de kop tikken......

Lees meer: Ik wil iets aparts hebben!!

Apple Quicktake | Digitale camera

Was onlangs bezig met de Apple triviant spel en er zitten altijd wel wat leuke historische vragen tussen. Zo ook een vraag over de Apple digitale camera, een camera die me voorheen nog niet was opgevallen....... Apple blijft een leuk merk en zeker als je hun geschiedenis een beetje door spit.

Apple quicktake digitale camera

Lees meer: Apple Quicktake | Digitale camera