Welkom op mijn Commodore website

Op zondag 30-11-2008 stond ik in de rubriek "Even bellen met.." van Schagen op Zondag. Hierop heb ik heel veel leuke reakties ontvangen.! De medewerkers van Rodi Media, met name redactrice Marloes Tielens en fotograaf Vincent de Vries hartelijk dank ! Heeft u het stukje gemist ? U kunt het hier nog eens rustig nalezen.

Al weer enige tijd geleden, in 2007, werd ik "besmet" met het Commodore virus. Ik kwam in de schuur mijn destijds (1985) voor ruim 600 gulden gekochte Commodore 64C weer eens tegen, tesamen met de 1530 datarecorder van 99 gulden. Ongeveer 1 jaar later kocht ik toen tweedehands een 1541 diskdrive en een 1084 monitor.

De originele verpakking lag er ook nog en de prijzen stonden er nog op. Daarnaast lag nog een Commodore 64 van het model "broodtrommel" en een doos met cassette- bandjes en diskettes, gevuld met diverse programma's. Ik besloot het spul mee naar huis te nemen en weer eens aan te sluiten.

"Broodtrommel"Het gevoel van weleer kwam weer helemaal boven. Opnieuw raakte ik gefascineerd door de mogelijkheden van dat kleine doosje met slechts 64 kB geheugen. De "broodtrommel" had ik ooit eens van iemand gekregen en bleek defect te zijn.

Het Internet is heden ten dage een fantastisch medium om van alles te weten te komen. Tijdens het surfen ontdekte ik pas het grote aantal modellen en varianten in computers en aanverwante apparatuur die Commodore in de loop der tijd op de markt heeft gebracht. Ik kwam op website's terecht met afbeeldingen van Commodore's die ik nog nooit van mijn leven had gezien ! En ik verdiepte me in de historie van het merk en de techniek erachter. Want electronica was ook ooit een grote hobby van me.

Ik kwam op sites als Markplaats en Ebay en zocht in kringloopwinkels en op rommelmarkten en mijn verzameling breidde zich in een snel tempo uit. Een ruimte in mijn woning om alles netjes uit te stallen heb ik helaas niet.Vanwege mijn wens om mijn collectie aan een groot publiek te laten zien ben ik deze site begonnen. Stuk voor stuk ga ik alles fotograferen en een beschrijving geven. Een kleine indruk van wat ik allemaal heb staan zie je HIER... Reakties zijn van harte welkom.