Al in 1969 verschenen prototypen, en een eerste exemplaar werd in 1972 publiekelijk gedemonstreerd. Philips was sinds 1970 in Eindhoven onafhankelijk bezig met de ontwikkeling van optische video-opname, en werkte sinds 1975 samen met DiscoVision. In 1976 wordt de optische videoplaat op de Amerikaanse markt in Atlanta uitgebracht. Op alle beeldplaten staan het beeld en geluid analoog, echter op de Laserdisk-platen gefabriceerd na 1984 is het geluid digitaal gecodeerd.
In 1991 werden de 30cm-platen van het systeem onder de aandacht gebracht opnieuw onder de naam LaserDisc door het concern Pioneer. Door uitgekiende marketing werd het systeem een redelijk succes in met name Japan en de Verenigde Staten, totdat dvd dit marktsegment volledig overnam na 1997. Voornamelijk in de periode 1993-1996 was de laserdisk succesvol bij filmfanaten. De laserdisk was het eerste medium dat "special editions" van films uitbracht, films in breedbeeld uitbracht en was het eerste formaat met Dolby Digital- en DTS-geluidssporen. Na de introductie van dvd in 1997 ging het snel bergafwaarts met de laserdisk.
De beeldplaten die we aanbieden, zijn door ons bekeken. Maar dan nog kan het gebeuren, dat er beeldplaten tussen zitten waar de laserdisc rot erger heeft toegeslagen, dan toen wij hem hadden bekeken. Dus niet boos zijn op ons, dit is een kwaal die niemand kan stoppen. Wat dit jaar nog okay was, kan komend jaar al last hebben van dit fenomeen laserrot en in veel gevallen nog prima te bekijken. Beetje oldschool ruis in het beeld is ook wel eens gezellig!!